Božja Ljubav

Božja Ljubav

srijeda, 31. prosinca 2014.

MOLITVA ZA DUHOVNU OBNOVU HRVATSKOG NARODA


                      „MOLITE I DAT ĆE VAM SE!“ (Mt 7,7)

        Vjerujući ovim Isusovim riječima i proživljavajući mnogobrojne velike kušnje i nevolje hrvatskog naroda, molitvene zajednice „Dva Srca“, dvije u župi Svetog Križa u Gružu, jedna u župi Kraljice sv. Krunice u Zagrebu i jedna u Bugojnu, odlučile su moliti za duhovnu obnovu našeg naroda, za rast u vjernosti Isusu, Mariji, Crkvi i papi i da Gospodin umnoži u narodu svako dobro i ukloni svako zlo.
          Na ove ćemo nakane početi moliti 1. siječnja 2014. godine. Molit ćemo 12 mjeseci za 12 hrvatskih gradova zamišljajući ih kao nositelje obnove cijelog našeg naroda.
          Počet ćemo s Vukovarom, najizranjenijim gradom i najpotrebnijim naše ljubavi i solidarnosti. U veljači ćemo moliti za Dubrovnik koji će ugostiti hrvatsku katoličku mladež, a ožujak je predviđen za Knin. Slijedi raspored do kraja 2014. godine: travanj - Split, svibanj - Zagreb, lipanj - Rijeka, srpanj - Zadar, kolovoz - Šibenik, rujan - Hvar, listopad - Gospić, studeni - Varaždin, prosinac - Osijek. A 2015. godine nastavit ćemo moliti za ostale naše gradove.
          Četiri naše spomenute molitvene zajednice „Dva Srca“ na dan svoga tjednog susreta sudjeluju u zajedničkom moljenju Gospine krunice, na sv. Misi i na klanjanju pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom. Dnevno mole dio ružarija (zajednički ili privatno), namjenjuju svoj dan posta o kruhu i vodi i druga djela pokore i karitasa. U ovo se djelo uključuju molitvene zajednice u Tomislavgradu, Livnu, Korčuli, Lumbardi i Grabu, zajednice s kojima mi dugo godina surađujemo.  
           Pozivamo molitvene zajednice i ostale vjernike diljem Hrvatske i inozemstva da nam se pridruže u ovom djelu. Neka svaka skupina ili pojedinci dogovore i odrede što će moliti i činiti na ove nakane.
           Sve stavljamo pod zaštitu i blagoslov Božanskog Srca Isusova i Bezgrješnog Srca Marijina.
           Uz pozdrav u Gospodinu!

U Dubrovniku, 19. prosinca 2013.                                      Voditelj zajednica
                                                                                          fr. Ante Kovačević, OP
Obala Pape Ivana Pavla II. 3
20000 Dubrovnik

Nema komentara:

Objavi komentar